آخرین عناوین

چهارشنبه 10 فروردين 1401-10:13 کد خبر:96574

خبرگزاری ایرنا گزارش می دهد:

سایه سنگین نابسامانی بر زیبایی‌های ساحل چپکرود دریای مازندران

مسافران نوروزی که طی دو هفته گذشته ساحل چپکرود را به عنوان مقصد گردشگری انتخاب کردند، با دیدن ورودی نامناسب و چهره زشت وجود زباله در این ساحل از عزیمت به این شهرستان پشیمان هستند.


خزرتیترخبر:سواحل دریای مازندران همیشه برای گردشگران و کسانی که عاشق سفر هستند اولویتی مهم به شمار می‌آید چرا که آنان در هوای آزاد سواحل گوش به صدای امواج دریا می سپارند و بازی تعقیب و گریز آب و شن های ساحل را به نظاره می نشینند تا به دور از هیاهوی زندگی روزمره بتوانند آرامش روحی و سلامت جسمانی را برای ساعاتی تجربه کنند و روزشان را با خوشی و شادی به شب پیوند بزنند.

چنین انتظاری این روزها در ساحل چپکرود شهرستان جویبار که روزگاری تمیزترین ساحل دریای مازندران به شمار می رفت چندان موجه به نظر نمی رسد، مسافران نوروزی که طی دو هفته گذشته ساحل چپکرود را به عنوان مقصد گردشگری انتخاب کردند، این حس خوشایند را ندارند و با دیدن جاده و ورودی نامناسب و چهره زشت وجود زباله در این ساحل به نوعی از عزیمت به این شهرستان پشیمان هستند و می‌گویند که ساحل چپکرود نه تنها نتوانست آسایشی برای آنان به ارمغان بیاورد ، بلکه منطقه‌ای ناامن برای تردد خانواده‌هایشان در زمان عزیمت به لب دریا به دلیل تردد بی‌محابای خودروها در ساحل بوده است.

نوروز ۱۴۰۱ می‌توانست رویشی جدید برای توسعه گردشگری در ساحل چپکرود جویبار باشد، اما مشکلات زیرساختی و بهداشتی از جمله نبود نیروهای اورژانس، هلال احمر و نجات غریق در این منطقه ساحلی به مثابه زخم کهنه‌ای که دوباره سر باز کرده باشد از یک سو باعث ناراحتی بومیان منطقه شده که معتقدند نتوانستند میزبان خوبی برای گردشگران نوروزی باشند و از سوی دیگر گلایه گردشگرانی را به دنبال داشته است که این ساحل را مقصد خودشان قرار دادند.

منطقه ساحلی و گردشگری چپکرود که در ۱۸ کیلومتری شهر جویبار قرار دارد و از دو مسیر جاده فرح‌آباد و کوهی‌خیل قابل دسترسی  است این روزها به باور بومیان منطقه و مسوولان امر تعریف چندانی ندارد.

براساس آمارهای رسمی از ۲۸ اسفند ۱۴۰۰ تا هشتم فروردین ۱۴۰۱ بیش از ۱۵ هزار نفر از ساحل چپکرود بازدید کردند که به گفته صاحبنظران در صورت رفع مشکلات زیرساختی و بهسازی، این منطقه ظرفیت پذیرایی از ۱۰۰ هزار گردشگر در ایام نوروز را دارد.

نبود نجات غریق و نیروی امدادی

یکی از مولفه‌های اساسی که زمینه را برای آرامش خیال مسافران و گردشگران در سواحل دریایی و یا هر مکان گردشگری دیگر فراهم می‌کند، استقرار نیروی‌ امداد و نجات است ، اما به گفته ولی آقاپور، مسوول طرح سواحل چپکرود، از اول فروردین سال جاری تاکنون نیروی‌های نجات غریق، اورژانس و هلال احمر به دلیل کمبود نیروی انسانی در منطقه حاضر نشدند و اکنون هیچ نهادی پاسخگوی صدمه احتمالی یا غرق شدن مسافران در منطقه نیست.

آقاپور اضافه کرد: در هفته‌های گذشته به‌ صورت مستمر اهمیت استقرار نیروهای امداد و نجات غریق را به مسئولان بالادستی اطلاع دادیم اما متاسفانه تا امروز که باشما در حال صحبت هستم، این نیرو ها در منطقه حاضر نشدند.

وی تصریح کرد: متاسفانه از ورودی‌های مختلف و فرعی، مسافران با خودروهای سواری وارد ساحل می‌شوند و گردشگرانی که چادر و زیلوهای خود را برپا کردند هر لحظه دغدغه این را دارند که خودروهای عبوری با آنان در ساحل برخورد نکند و با وجود تمام احتمالات خسارت‌های جانی و مالی، نیروهای امدادی در ساحل چپکرود حضور ندارند که این موضوع بسیار نگران کننده است.

مسئول طرح ساحل چپکرود جویبار افزود: تنها نیروی انتظامی به صورت مستمر در منطقه حضور دارد که جا دارد از زحمات این عزیزان تشکر کنیم اما دیگر نیروهای خدمات‌رسان هیچ‌گونه فعالیتی در منطقه ندارند و به دلیل ترافیک قابل توجه جاده‌های استان، تمام نیروهای امدادی اکنون در محورهای مواصلاتی استان مستقر هستند.

ورودی و جاده دسترسی غیر استاندارد 

از سوی دیگر مسافران نوروزی که ساحل جویبار را برای مسافرت نوروزی خود انتخاب کردند می‌گویند که انتظار دارند راه دسترسی و همچنن ورودی منطقه گردشگری چپکرود ساماندهی و زیبا شود و معتقدند  جاده دسترسی به طرح دریا اصلاً مناسب تردد در ایام پرترافیک به ویژه نوروز نیست.

یکی از گردشگرانی که از استان همدان به منطقه چپکرود سفر کرده است، افزود:  با توجه به این که مسافران نوروزی شب و روز در این جاده تردد دارند، باید تمهیدات لازم در خصوص خط کشی و نصب علائم صورت گیرد.

جلال خطیب زاده ادامه داد: هدف اصلی مسافرانی که در نوروز ۱۴۰۱ به مازندران سفر کردند، دریا است اما تردد در جاده چپکرود به دلیل دو بانده بودن جاده و ترافیک قابل توجه، هر لحظه امکان برخورد وسایل نقلیه با یکدیگر وجود دارد که باید مسئولان امر برای رفع این چالش و چهار بانده کردن این جاده اقدام کنند.

وی تصریح کرد: ورودی ساحل هم به هیچ عنوان دلنشین نبود و وجود نخاله‌های ساختمانی و انباشت زباله چهره زشتی به منطقه بخشیده و در ساعت‌هایی که در منطقه حضور داریم می‌بینیم که هیچ پاکبان یا مسئول نظافتی در منطقه حضور ندارد و انباشت زباله در ساحل بسیار نگران کننده است.

خطیب زاده اضافه کرد: شهرستان جویبار با وجود ظرفیت‌های قابل توجهی که دارد اما از لحاظ زیرساخت‌های ساحلش فقیر است و مسئولان امر وقتی به دنبال رونق گردشگری هستند باید برای مسافران و مهمانان خود تجربه مثبتی را رقم بزنند اما به معنای واقعی امکانات در این منطقه زیر صفر است.

وفور ته‌ مانده سیگار و پلاستیک

یکی از فعالان محیط زیست شهرستان جویبار هم می‌گوید بیشترین زباله موجود در منطقه ساحلی چپکرود، ته مانده سیگار و پلاستیک است و به دلیل بی‌توجهی مسئولان امر در پاکسازی منطقه و همچنین بی‌توجهی مسافران در نریختن زباله باعث شده که ساحل چپکرود این روزها وضعیت اسف باری در بحث انباشت زباله داشته باشد.

محمد خیری افزود: در روزهای گذشته به صورت مستمر بازدیدی از منطقه داشتم اما حتی یک پاکبان هم در منطقه رویت نشد و به اعتقاد بنده مسئولان امر برای پاک و تمیز نگه داشتن این منطقه گردشگری هیچ برنامه‌ای ندارند.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر مسافران نوروزی هم به هیچ عنوان نظافت را رعایت نمی‌کنند و ظروف یکبار مصرف غذا، ته مانده توتون و سیگار و زغال قلیان را در محلی که چادر برپا کرده بودند، رها می‌کنند اما قرار است که در روزهای آینده با همراهی چند تن از طبیعت دوستان برای پاکسازی منطقه اقدام کنیم.

این فعال زیست محیطی گفت : انگیزه جذب گردشگر بدون توجه به مسایل زیرساختی در منطقه چپکرود بسیار جای تامل دارد و مسئولان محلی بدون در نظر گرفتن زیرساخت ها، درب این منطقه را برای ورود مسافران باز گذاشتند و مسافران هم بدون توجه به آداب زیست محیطی زباله‌ها را در کنار دریا رها می‌کنند.

وی افزود : البته مشکلاتی که در زمان حاضر مطرح می‌شود در سال‌های گذشته هم وجود داشت و به دلیل شرایط کرونایی و کاهش مسافرت‌ها از این دغدغه‌ها در دو سال اخیر چشم‌پوشی شد اما برای سال جاری باوجود آنکه از ماه‌ها قبل مسئولان ارشد استان از دستگاه‌های اجرایی خواسته بودند برای ورود گردشگر به مازندران برنامه‌ریزی کنند اما در عمل می‌بینیم که صحبت‌های مدیران استان در منطقه چپکرود به روی زمین مانده است.

گلایه بومیان

شهرام قائمی‌پور عضور شورای اسلامی شهر جویبار گفت : به هیچ عنوان از شرایط زیرساختی موجود در منطقه چپکرود رضایت نداریم و بارها مشکلات را به مسئولان امر یادآوری کردیم اما متاسفانه هیچ نهادی زیر بار تذکرات ما نمی‌رود.

وی اضافه کرد: مگر می‌شود منطقه چپکرود را به عنوان منطقه گردشگری و ساحلی معرفی کنیم و از مسافران بخواهیم به این منطقه بیایند ، اما زیرساخت‌ها پیش افتاده از قبیل غریق نجات، اورژانس در آن استقرار نداشته باشد؟ بومیان منطقه و مسئولان امر و همچنین گردشگران از وضع موجود گلایه دارند و از شهروندان و هموطنان بابت این مشکلات عذرخواهی می‌کنیم.

قائمی‌پور گفت: قرار است در روزهای آینده در ادامه تعطیلات نوروزی چند تن از نیروهای هلال احمر و نجات غریق در منطقه حاضر شوند که به طورحتم با استقرار این نیروها بخشی از مشکلات تامین امنیت بهداشتی و ایمنی منطقه برطرف خواهد شد.

این عضو شورای شهر جویبار تصریح کرد: کارکنان نجات غریق در ساحل چپکرود مطالباتی از تابستان سال گذشته در راستای خدمات‌رسانی به مسافران دارند که امیدواریم طلب این عزیزان هرچه سریع‌تر پرداخت شود و این کارکنان خدوم در ادامه نوروز و تابستان سال جاری به شهروندان خدمات‌رسانی کنند.

نبود فروشگاه مواد غذایی

یکی دیگر از گردشگران که در ساحل چپکرود از نبود امکاناتی مانند بوفه تهیه مایحتاج گله کرد و گفت : از تمام هموطنانی که قصد مسافرت به این ساحل را دارند می‌خواهم مانند ما گرفتار نشوند و مواد غذایی به همراه داشته باشند چراکه در این مکان گردشگری هیچ فروشگاهی برای تامین مایحتاج عمومی وجود ندارد.

محمد عصمتی که از تبریز مهمان چند روزه جویباری‌ها در ساحل چپکرود بوده است، افزود: به ‌گمان این که در منطقه فروشگاه وجود دارد، مواد غذایی در مسیر خریداری نکردیم و بعد از طی کردن مسافت طولانی دوباره برای خرید مجبور شدم به روستا اطراف عزیمت کنم و از سوپر مارکت یک محله روستایی خرید کنم.

وی تصریح کرد: از طریق اینترنت و گشت و گذار در سامانه‌های گردشگری فضای مجازی با منطقه چپکرود آشنا شدم و در ارتباط با زیرساخت‌های گردشگری منطقه در فضای مجازی زیاد نوشته بودند و به این دلیل به منطقه سفر کردیم اما معتقدم در انتخاب‌مان اشتباه کردیم و با هزینه میلیونی که در طول مسیر انجام دادیم می‌توانستیم در مکان بهتری حضور یابیم و قصد داریم با گذراندن یک شب دیگر در چپکرود، در ادامه در دیگر مناطق ساحلی مازندران حضور یابیم.

این مسافر نوروزی اضافه کرد: متاسفانه انباشت زباله و همچنین تردد بی‌امان خودرو در ساحل باعث می‌شود که نگران برخورد وسایل نقلیه با کودکانی که لب دریا در حال بازی هستند، باشیم و واقعا باید با رویکرد مدیریتی این شرایط را مسئولان امر تغییر دهند و با این سیستم نمی‌شود منطقه را گردشگر پذیر کرد.

عصمتی گفت: نیروهای امدادی قوت قلب مسافرانی هستند که دل به دریا می‌زنند و آنان با هشدارهایی که می‌دهند از بروز غرق شدگی جلوگیری می‌کنند و همچنین غرق شدگان را نجات می‌دهند اما به دلیل نبود غریق نجات به هیچ عنوان جرات نمی‌کنیم که وارد آب دریا شویم.

وی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر اگر فردی دچار مشکل قلبی شود و یا اتفاقی برایش در این منطقه رخ دهد، هیچ نیروی اورژانسی در ساحل نیست و با این وضع شهروندان آرامش خیال برای امداد و نجات به موقع ندارند و به عنوان یک مسافر با دیدن این زیرساخت تمایلی برای انتخاب مجدد این منطقه ساحلی برای مسافرت های بعدی ندارم.

شهرستان جویبار ۱۸ کیلومتر از مجموع ۴۴۰ کیلومتر نوار ساحلی استان مازندران را در اختیار دارد، چپکرود، دهستانی است از توابع بخش گیل‌خوران شهرستان جویبار و جمعیت آن بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ ۲ هزار و ۳۳۴ خانوار و ۹ هزار و ۴۶۵ نفر جمعیت است.

بر اساس آمارهای ثبت شده در سامانه جامع نظارت، آمار و اطلاعات تاسیسات گردشگری از ۲۶ اسفند تا پایان هفتمین روز فروردین در مجموع دو میلیون و ۳۴۶ هزار و ۶۰۹ بازدید از جاذبه‌های گردشگری شناسنامه‌دار مازندران اعم از تاریخی، طبیعی، فرهنگی و گردشگری ثبت شد که بیشترین سهم بازدید با یک میلیون و ۸۷ هزار و ۵۵۱ مورد بازدید مربوط به جاذبه‌های طبیعی استان بود.

 🆔@khazartitrekhabar
🌐Khazartitrekhabar.ir

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :