آخرین عناوین

يکشنبه 1 اسفند 1395-8:55 کد خبر:40967

مدیرکل بهزیستی مازندران خبر داد:

مازندران رتبه پنجم طلاق در کشور/ثبت یک واقعه طلاق به سه ازدواج در مازندران

مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه مازندران جزء پنج استان نخست کشور طلاق است، گفت: مشکلی که در این مدت داشتیم افزایش آمار طلاق‌های توافقی بوده است.


به گزارش خزرخبر و به نقل از فارس، سیدسعید آرام در جلسه شورای اداری شهرستان سیمرغ ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه (س)، اظهار داشت: طلاق به‌عنوان یک آسیب مهم در جامعه خودنمایی می‌کند و بنیان اصلی‌ترین نهاد جامعه یعنی خانواده را مورد تهدید قرار می‌دهد.

وی افزود: سال گذشته مقام معظم رهبری در جلسه‌ای با سران قوا بحث آسیب‌های اجتماعی را به‌عنوان معضل اساسی در جامعه مطرح کردند.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه از اصلی‌ترین موضوعات مطرح‌شده توسط مقام معظم رهبری دو مبحث طلاق و اعتیاد بود، تصریح کرد: رویکرد اصلی بهزیستی در سال 95 بحث پیشگیری از معلولیت‌ها، آسیب‌های اجتماعی، استانداردسازی خدمات، ارائه خدمات و توانمندسازی جامعه بوده است.

وی ادامه داد: یکی از فعالیت‌هایی سازمان بهزیستی ارائه خدمات مستمر به جامعه هدف و پرداخت مستمری است که به‌صورت حمایتی برای جامعه هدف انجام می‌شود.

آرام با بیان اینکه در حال حاضر 346 هزار و 344 نفر در استان از خدمات سازمان بهزیستی بهره می‌گیرد، اظهار کرد: خانواده پایه اساسی هر جامعه است و اصلی‌ترین نهاد اجتماعی را خانواده تشکیل می‌دهد.

وی افزود: مهم‌ترین هنجار موجود در بحث خانواده طلاق است که از مهم‌ترین و اصلی‌ترین عواملی است که باعث از هم گسستگی ساختار خانواده می‌شود.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه متفکران و جامعه شناسان امروز طلاق را نشانه بارز اختلاف در اصول اخلاقی و به هم خوردن آرامش خانواده و هنجارهای اجتماع می‌دانند، تصریح کرد: امروزه با توجه به اینکه هر روز جهان کوچک‌تر می‌شود اما هر ثانیه یک معضلی در دنیا در حال بزرگ شدن است و طلاق یکی از این موارد هست که در کشورهای پیشرفته هم آمار طلاق بسیار بالا است.

وی ادامه داد: در کشورهای اسلامی ایران، کویت و مصر بالاترین میزان نرخ طلاق را دارند به‌ویژه در 10 سال اخیر که رشد طلاق افزایش زیادی داشته است.

آرام با تأکید بر اینکه موضوع طلاق آن‌قدر مهم است که مقام معظم رهبری طلاق را یک معضل بزرگ در سبک زندگی امروزی می‌دانند و همه دستگاه‌ها را موظف کردند برنامه‌ریزی لازم را در این زمینه داشته باشند، اظهار کرد: از سال 90 تاکنون آمار ازدواج کاهش پیداکرده اما آمار طلاق در حال افزایش بوده است.

وی افزود: از سال 90 تا سال 94 حدود 19 درصد کاهش ازدواج داشتم اما آمار طلاق در حال افزایش بوده است که نسبت ازدواج به طلاق از 5.4 در سال 90 به 3.5 در سال 94 رسیده است و به ازای هر 3.5 ازدواج یک طلاق داشته‌ایم.

مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه مازندران جزو پنج استان نخست کشور طلاق است، تصریح کرد: مشکلی که در این مدت داشتیم افزایش آمار طلاق‌های توافقی بوده که در 30 درصد سال 90 به 70 درصد در سال 94 رسیده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: پایان سال 94 در کارگروه اجتماعی استان برنامه‌ریزی‌هایی برای تغییر بحث طلاق انجام‌شده و با تشکیل تیم‌های از دستگاه‌های مختلف و با استفاده از اساتید دانشگاهی برنامه جامع طلاق تدوین شد و شهریور سال جاری این برنامه در اختیار فرمانداران شهرستان قرار گرفت و همه دستگاه‌ها موظف شدند در راستای اجرای برنامه‌های کاهش طلاق گام بردارند.

آرام با اشاره به اینکه آخرین اطلاعات و آمار دریافتی از اداره ثبت‌احوال استان نشان از اتفاقات خوبی می‌دهد که با همدلی به‌ دست‌آمده، اظهار کرد:هدف‌ گذاری ما در سال 95 توقف رشد طلاق بود و کاهش 20 درصدی میزان طلاق طی برنامه پنج‌ساله بوده است اما آمار 9 ماه سال 95 نشان می‌دهد که علاوه بر جلوگیری از رشد طلاق استان کاهش هشت‌ درصدی طلاق را هم داشته‌ایم و در مجموع بر اساس میزان نرخ طلاق کاهش نرخ دو درصدی طلاق را داشتیم که اقدام بسیار ارزشمندی است.

وی ادامه داد:از همکاری که قوه قضاییه و دادگستری استان با سازمان بهزیستی داشته‌اند تشکر می‌کنم.

مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه طلاق واقعه‌ای نیست که یک‌شبه اتفاق بیافتد، تصریح کرد: خانواده‌هایی که به مرز طلاق می‌رسند مراحل مختلفی را طی کرده‌اند.

وی افزود: در سطح استان 18 مرکز داریم که خدمات مشاوره طلاق را ارائه می‌دهند که به بیش از 5 هزار و 583 نفر در 9 ماه سال 95 خدمات ارائه دادند و در کنار این موضع 61 هزار نفر دیگر از خدمات مشاوره‌ای آموزش مهارت‌های زندگی، آموزش فرزندپروری، آموزش پیش از ازدواج و ... ارائه شد.

آرام با اشاره به اینکه از 5 هزار و 583 پرونده‌ای که به مراکز کاهش طلاق ارجاع داده شد 42 درصد مربوط به زوجینی است که مدت زندگی کمتر از پنج سال داشته‌اند، اظهار کرد: 22 درصد آمار برای زوجینی با مدت زندگی بین پنج تا 10 سال و 36 درصد با مدت زندگی بیش از 10 سال بوده است.

وی ادامه داد: طلاق در زوجین با مدت زندگی بیش از 10 سال زنگ خطری برای ما بوده است که با بررسی‌هایی به‌عمل‌آمده نشان می‌دهد برخی حمایت‌هایی که در سیستم‌های مستمری وجود دارد باعث رخ دادن طلاق در زندگی‌های بیشتر از 10 سال بوده است که خود این موضوع یک آسیب است.

مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه گاهی اوقات خدمات ارائه‌شده به‌ صورت حمایت خود یک آسیب می‌شود، تصریح کرد: اعتیاد بالاترین عامل طلاق است و بعد از آن خیانت وجود دارد که طی دو تا سه سال اخیر در حال رشد است و زنگ خطر اصلی در اینجا قرار دارد.

وی افزود: با مداخلاتی که انجام دادیم 962 نفر یعنی 18 درصد منجر به سازش و از طلاق منصرف شده و به زندگی مشترک برگشتند و درصد برای طلاق معرفی‌شده و دو درصد هم همکاری لازم را نداشتند.

آرام با اشاره به اینکه بیشتر طلاق‌ها اتفاق افتاده در بخش فرهنگی و غیرفرهنگی تقسیم می‌شود که عدم شناخت کافی زوجین از وظایف خودشان است، اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه پیگیری‌هایی که سازمان بهزیستی داشت منجر به این شد آموزش‌های قبل از ازدواج برای زوجینی که به دفاتر ثبت ازدواج مراجعه می‌کنند اجباری شده که این مهم‌ترین عامل کمک‌ کننده به زوجین برای زندگی مشترک است.

این مسئول در پایان گفت: تکنولوژی‌های جدید، شبکه‌های ماهواره‌ای و شبکه‌های اجتماعی در طلاق بسیار تأثیرگذار است.

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :

  • م محمدی
    دوشنبه 2 اسفند 1395-13:25


    متاسفانه متمدن بودن در روابط بین زوجین در دنیای امروز با تعریف نادرستی بیام شده، انتظارات زوجین از یکدیگر در مسائل ظاهری و در حریم خصوصی شان مطابق فرهنگ نادرست غربی و عدم شناخت صحیح رفتار با یکدیگر در خانواده زمینه ی طلاق را منجر شده و متاسفانه هر روز شاهد افزایش نرخ طلاق خواهیم بود

    • ز- احمدی
      يکشنبه 1 اسفند 1395-11:19


      این آمار هنوز خیلی کمه چون متاسفانه با پیشرفت علم و تکنولوژی شاهد طلاقهای بیشتری خواهیم بود، چون فرهنگ استفاده صحیح از شبکه های اجتماعی بلد نیستیم و همیشه سعی کردیم از جنبه های منفی این شبکه ها کمک بگیریم.
      جایگزین کردن شبکه اجتماعی به جای ارتباط و تعامل زوجین باعث سرد شدن روابط بین زوجین شده و بنیان خانواده ها را سست می کند.
      زمانی شاهد کاهش این امار خواهیم که زوجین فرهنگ استفاده صحیح را متناسب با نیازها و شرایط خودشون یاد بگیرند.

      • فاطمه - م
        يکشنبه 1 اسفند 1395-10:30


        مسئولین چرا نمیخوان راهکارهای مناسب در زمینه ی رفع مشکلات مالی جوانان به خرج بدن که شاهد افزایش روزانه امار طلاق نباشیم؟؟ یکی از مهمترین عوامل طلاق در جامعه ی فعلی مشکلات مالی زوجین است که با عدم مدیریت زوج ها زندگی مشترک منجر به طلاق می شود که فقط و فقط با رفع مشکلات مالی خانواده ها بخشی از امار طلاق کاهش پیدا خواهد کرد.