يکشنبه 29 مهر 1397-8:44 کد خبر:63631
انتقاد رئیس هیئت نجات غریق مازندران:
دریای مازندران متولی واحدی ندارد/خدمات ملی در برابر بودجه محدود استانی
رئیس هیئت نجات غریق و غواصی مازندران گفت: دریای مازندران متولی واحد و متمرکزی ندارد و اگر این امر اتفاق بیفتد بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد.
به گزارش خزرتیترخبر وبه نقل از بلاغ،نقی کریمیان اظهار کرد: حدود 12 هزار نجات غریق در سواحل مازندران داریم که از این میزان، 8 هزار مرد و مابقی خانم هستند.
وی افزود: از سال 95 و با راهاندازی سامانه مبین در حدود 3 هزار و 500 ناجی در 22 آیتم مشخصات خود را وارد کردند و ما افرادی که در این سامانه ثبتنام کردهاند را در بخشهای مورد نیاز بکارگیری میکنیم.
بکارگیری 1950 ناجی طی سالجاری در سواحل مازندران
رئیس هیئت نجات غریق و غواصی مازندران خاطرنشان کرد: طی سالجاری حدود یکهزار و 950 ناجی در سواحل استان مازندران بکارگیری کردیم که از این میزان، 950 نفر در 376 نقطه حادثهخیز، 500 نفر در 96 طرح دریا در سطح استان و بخشی نیز در قالب منجیان داوطلب، قایقران و جتران مورد استفاده قرار گرفتند.
کاهش 24 درصدی غریق نسبت به سال 96
این مسئول با بیان اینکه در سال 93، ما تقریبا حدود 50 درصد کاهش غریق را داشتیم؛ گفت: از همان سال بهصورت متوالی، کاهش غریق را نسبت به سال قبلتر داشتیم که در سال 96، 22 درصد و امسال 24 درصد بوده است.
کریمیان ادامه داد: امسال ما 47 غریق در سواحل استان داشتیم که در مقایسه با سالیان گذشته تعداد کمتری را نشان میدهد و بیانگر اثرات استفاده از منجیان کار بلد تر، آموزش و فرهنگسازی است.
مازندران بیشترین غریق بومی را در کشور به خود اختصاص داد
وی بیان کرد: یکی از مواردی که ما در استان با مشکل جدی با آن روبرو هستیم و به یکی از دغدغههای ما تبدیل شده ان است که متاسفانه طی سال گذشته و سالجاری، استان مازندران بیشترین غریق بومی را در میان سایر استانها به خود اختصاص داده است.
رئیس هیئت نجات غریق و غواصی مازندران اضافه کرد: امسال 17 نفر شهروند مازندرانی داشتیم که در سواحل و شناگاههای استان جان خود را از دست دادهاند و این یک اخطار جدی است برای استان که نشاندهنده عدم استفاده مطلوب از رسانهها و اطلاعرسانی در این بخش است.
110 مورد درگیری میان شهروندان بومی با ناجیان استان
این مسئول با بیان اینکه شنا در دریا کاملا با شنا در رودخانه و استخر متفاوت است و با موجهای شکافنده در دریا روبرو هستیم؛ متذکر شد: ما حدود 110 مورد درگیری مردم بومی استان با ناجیان غریق طی سالجاری را داشتیم که تمامی طرفین ناجیان این ادعا را داشتند که ما خودمان شناگر هستیم و در آببندانها، استخرها و رودخانهها شنا میکنیم و لزومی ندارد شما به ما تذکر دهید و ماحصل این تفکر این شده است که ما 17 کشته بومی در دریای خزر داشته باشیم.
4 هزار و 40 نجات یافته طی سالجاری در مازندران
کریمیان تصریح کرد: ما امسال، 47 غریق داشتیم که 42 نفر مرد و 5 نفر خانم بودند و حدود 4 هزار و 404 نفر نیز نجات یافته در استان مازندران داشتیم که این یک رقم بسیار بالایی است.
وی افزود: ما سالانه شاهد حضور میلیونها نفر از اقصی نقاط کشور در سواحل استان هستیم که میطلبد بودجه ویِژه ملی برای ناجیان غریق استان تخصیص یابد نه اینکه استان با بودجه محدود استانی با مشکلاتی در پرداخت حقوق ناجیان غریق مواجه باشد.
منابع مالی بومی پاسخگوی استان نیست
رئیس هیئت نجات غریق و غواصی مازندران با بیان اینکه ما باید منجیان غریق خود را تجهیز کنیم، یادآور شد: ما باید بتوانیم تجهیزات خود را از جلیقههای نجات گرفته تا قایق و جت اسکی قویتر کنیم تا بتوانیم مانع آن شویم که گردشگری که برای لذت بردن از دریا به استان سفر کرده است، گرفتار دریا نشود.
کریمیان با بیان اینکه در برخی از شهرها ما با مشکل ناجیان غریق خانم در سواحل و استخرها مواجه هستیم، گفت: ما بیش از ظرفیتمان غریق نجات تربیت کردیم و دنبال این هستیم که به سمت دانشگاهها ورود پیدا کنیم تا بتوانیم منجیانی اخلاقمدار، حرفهای و منضبط تربیت کنیم.
فعالیت 27 هیئت نجات غریق در استان
وی ادامه داد: 27 هیئت شهرستانی نجات غریق و غواصی در سطح استان در حال فعالیت هستند و ما دنبال کسانی هستیم که مسئولانه و دلسوزانه برای نجات غریق گام بردارد.
گلایه از تعطیلی برخی شناگاهها در میانه اجرای طرح
رئیس هیئت نجات غریق و غواصی مازندران با بیان اینکه طی سالجاری برخی شناگاههای استان تعطیل شدند که برای نمونه در رامسر پس از تعطیلی شناگاه، یک نفر جان خود را از دست داد؛ تاکید کرد: اگر بنا است شناگاهی در استان تعطیل یا غیرفعال شود، باید فرآیند این کار از قبل طی شده باشد؛ یعنی تابلو نصب شود؛ بنر نصب شود، فرماندار شهرستان در جریان باشد تا بتواند تدبیری برای حفظ نجات جان مردم اندیشیده شود تا مشکلی برای مردم پیش نیاید.
این مقام مسئول با اشاره به ورود 12 دستگاه در فصل شنا در استان و اینکه این دستگاه موظف به حفظ جان مردم میشوند؛ خاطرنشان کرد: لزومی ندارد در وسط اجرای طرح، پرچم زرد، قرمز و سبز بخورد و یا تعطیل شود؛ و واقعا اگر قصد تعطیلی شناگاهی را دارند بیایند و قبل از عید یعنی دو ماه مانده به سال جدید و قبل از آنکه مردم درگیر دریا و سواحل شوند؛ منطقه را محصور و ممنوع اعلام کنند نه آنکه در وسط اجرای طرح این امر اتفاق افتد.
کریمیان در خصوص پرداخت حقوق ناجیان و وضعیت مطالبات آنان عنوان کرد: از سال 93، پرداخت حقوق ناجیان روند مطلوبی را در پیش گرفته و در حال حاضر، منجیان ما معوقهای ندارند؛ اما یک بحثی وجود دارد که تاخیر در پرداخت حقوق از سوی برخی رسانهها تیتر میشود و آن ماحصل سیکل زمانبر پرداخت حقوق ناجیان است.
وی ادامه داد: هیئت نجات غریق مازندران به این دلیل که سازمان نیست و چارت سازمانی برای ما تعریف شده نیست، لذا ما را بهعنوان زیرمجموعه هلال احمر تعریف کردهاند و بر این اساس، در ابتدا هلال احمر لیست ارسالی ما را باید بررسی و تایید و سپس به برنامه و بودجه و از آنجا به خزانه و سپس چک در وجه هلال احمر واریز و در پایان به حساب ناجیان واریز شود که این فرآیند مشخص است که حداقل 20 روز زمان میبرد و از سوی برخیها اعلام میشود که ناجیان حقوق نگرفتهاند، در حالی که در حال انجام است اما باید از یک پروسه اداری زمانبر عبور کند.
رئیس هیئت نجات غریق و غواصی مازندران متذکر شد:اگر ما یک چارتی را داشتیم که همه چیز آن هماهنگ اجرا میشد، این فرآیند 5 روزه به پایان میرسید؛ برای نمونه امسال قبل از اجرای طرح و با برگزاری جلسه با برنامه و بودجه، حقوق ناجیان بسته شد و مازندران در این امر پیشگام شد.
حقوق معوقه شهریور ناجیان بزودی پرداخت میشود
این مسئول با بیان اینکه ناجیان غریق مازندران در طرح دریا، امسال حقوق شهریور ماه خود را طلب دارند؛ بیان کرد: روال اداری این موضوع در حال انجام است و حقوق ناجیان غریق تا یک هفته دیگر به حساب آنها واریز خواهد شد.
بیمه مطالبه جدی ناجیان
کریمیان یکی از مطالبات جدی ناجیان را بیمه اعلام کرد و افزود: متاسفانه هنوز نجات غریق در کشور در زمره مشاغل سخت قرار نگرفته است و تا تکلیف در تامین اجتماعی نشود، این مطالبه ناجیان پابرجا است.
وی خاطرنشان کرد: ما در حال رایزنی با بیمه عشایری و انعقاد تفاهمنامهای برای پوشش بیمهای ناجیان غریق استان هستیم و این امر در آیندهای نه چندان دور عملیاتی خواهد شد.
رئیس هیئت نجات غریق و غواصی مازندران با بیان اینکه 70 درصد ناجیان ما صیاد، قایقران و جتران هستند؛ اعلام کرد: این افراد چون از اطلاعات ساحلی بالایی برخوردارند، برای نجات مردم موثر هستند.
این مسئول تصریح کرد: از آنجا که ما نتوانستیم در پرداخت حقوق موفق عمل کنیم، ناجیان غریق کار کشته و باتجربه استان از ما فاصله گرفتهاند و هنوز ما نتوانستیم منجیانی که باتجربه و کارآمد هستند و سقف حقوقشان، 3 میلیون تومان است را پرداخت کنیم و لذا این امر موجب شده است تا ما به سمت استفاده و جذب نیروهای جدید حرکت کنیم.
کریمیان متذکر شد: ما بدنبال آن هستیم که طی طرحی نسبت به استفاده و پرداخت حقوق ناجیان در سه سطح ناجیان تازهکار، متوسط و باتجربه اقدام کنیم و با تایید این موضوع، قطعا از باتجربهها استفاده خواهیم کرد ولی هماکنون میانگین سنی ناجیان استان، 25 سال است.
وی یادآور شد: کار ما ایثار گرانه است و جان خود را کف دست گرفتهایم و جان مردم را نجات میدهیم و لذا از مسئولان انتظار داریم که بودجه ملی به این تشکیلات اختصاص دهند و ما را بهصورت ملی، پشتیبانی کنند و بضاعت استانی، پاسخگوی مطالبات این حوزه نیست.
دریای مازندران متولی واحدی ندارد
رئیس هیئت نجات غریق و غواصی مازندران با بیان اینکه دریای مازندران متولی واحد و متمرکزی ندارد، افزود: اگر این امر اتفاق بیفتد، قطعا مازندران خود را از این بحران نجات خواهد داد و اقتصاد استان بسیار پویا خواهد شد.
نزاع و درگیری گردشگران با ناجیان تا آمار متعدد ضربوجرح منجیان دریا
کریمیان از نزاع و درگیری مردم با ناجیان غریق در سواحل استان گلایه و انتقاد کرد و متذکر شد: بهدلیل عدم آگاهی مردم از وظایف ناجیان، متاسفانه شاهد نزاع و درگیری و ضربوجرح ناجیان استان در سواحل از سوی مردم هستیم؛ ولی در نهایت بخشش در پایان کار از سوی ناجیان داده شده است.
وی در پایان از جوانان علاقمند به نجات غریق خواست تا با مراجعه به سامانه مبین نسبت به ثبتنام و آموزش ناجی اقدام کنند.