سه شنبه 8 ارديبهشت 1394-19:35 کد خبر:6140

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران مطرح کرد:

برخورد جدی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با معضل «زیرمیزی»

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به برخورد جدی با معضل زیرمیزی گفت: درباره معضل «زیرمیزی» قطعا اگر موردی وجود داشته باشد، با آن برخورد می‌شود.


به گزارش خزرخبر، قاسم جان‌بابایی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران رسانه‌های مختلف مازندران اظهار کرد: اورژانس جاده‌ای در کشور دچار چالش بوده و مازندران نیز از این امر مستثنی نیست، اما در سال گذشته باوجود همه مشکلات اعتباری، 17 دستگاه آمبولانس به امداد جاده‌ای استان اضافه شده است.

وی با بیان اینکه 130 خانه بهداشت در سال گذشته افتتاح شده‌ است، افزود: یک‌سوم خانه‌های بهداشت روستایی مازندران استیجاری هستند که تلاش داریم این مکان‌ها را تملک کرده یا جایگزین مناسبی برای آنها احداث کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره خدمات دندان‌پزشکی در استان گفت: یکی از خدماتی که تاحدودی شروع شده است، تسریع در بهداشت دهان و دندان است و شاخص استان ما در این زمینه خوب نیست.

این مسئول تصریح کرد: شاخص دندان‌های کشیده شده در بچه‌های 12 ساله مورد بحث است و در حالی که در دنیا زیر یک است، در کشور ما دو است، این شاخص در استان مازندران خوب نیست، در بچه‌های شش و هفت ساله هم رضایت‌بخش نبوده و در افراد 30 ساله نیز بدتر است که یکی از علت‌های آن را می‌توان تعرفه‌های پایین عنوان کرد.

وی ادامه داد: برای توسعه بخش دندان‌پزشکی، 30 دندان‌پزشک متخصص در کلینیک باغبان ساری به کارگیری شده‌اند و علاوه بر آن در 11 شهرستان نیز کلینیک دندان‌پزشکی را عصرها فعال گذاشتیم همچنین سیستم ارجاع در دندان‌پزشکی را رعایت خواهیم کرد.

جان‌بابایی با اشاره به اهمیت غذا و الگوی مناسب غذا در سلامتی افراد، گفت: برنج، گندم‌، لبنیات و گوشت جزو مواد غذایی استراتژیک هستند که باید هماهنگی‌های بین‌بخشی بیشتر تقویت شود، البته در این بخش تفاهم‌نامه‌هایی را با آموزش و پرورش امضا کردیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به توزیع مواد غذایی ناسالم در مدارس به‌ویژه مدارس غیرانتفاعی افزود: وضعیت توزیع مواد غذایی در مدارس خوب نیست، بحث نوع و عرضه غذا باید بهتر صورت گیرد، همچنین حدود یک‌سوم تا 50 درصد دانش‌آموزان مدارس ما دارای اضافه وزن هستند که در روستاها نیز رو به افزایش است.

جان‌بابایی بحث ورزش همگانی و صبحگاهی را موضوعی جدی در سلامت گروه‌های سنی مختلف عنوان و خاطرنشان کرد: شرایط ایده‌آلی در این بخش نداریم و باید فعالیت‌های بیشتری صورت گیرد.

وی با بیان اینکه باید سواد سلامت مردم را بالا ببریم، بیان کرد: هزینه زیادی برای سلامت در کشور صرف می‌شود و باید تلاش شود که این هزینه‌ها در بخش پیشگیری خرج شود؛ اضافه وزن، کم‌تحرکی، فشار خون و دیابت از جمله بیماری‌های قابل پیشگیری هستند که بیشترین علت مرگ‌ومیرها نیز به همین بیماری‌ها برمی‌گردد.

جان‌بابایی اظهار کرد: اگر مردم کمتر بیمار شوند، هزینه‌های سلامت کمتر می‌شود، کمتر به بیمارستان می‌روند و کمتر جراحی قلب انجام می‌دهند، روند فعلی به سود مردم و کشور نیست، وقتی راهی برای پیشگیری وجود دارد، بنابراین بی‌توجهی به آن نشانه ضعف در فرهنگ سلامتی و نادیده گرفتن سلامتی ابتدا توسط خود فرد است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به افزایش زایمان سزارین در کشور گفت: این موضوع نیز نیاز به فرهنگ‌سازی دارد؛ مازندران در کنار گیلان، بالاترین رقم سزارین را در کشور دارد.

وی در پایان درباره خطاهای پزشکی گفت: به دلیل افزایش احترام به حقوق شهروندی و بالا رفتن آگاهی مردم نسبت به حقوق بیمار، شاهد مراجعاتی در این بخش هستیم و به دلیل افزایش احترام به حقوق شهروندی و بالا رفتن آگاهی مردم نسبت به حقوق بیمار، شاهد مراجعاتی در این بخش هستیم و هر هفته در این‌باره و معضل «زیرمیزی» جلسه داریم که قطعا اگر موردی داشته باشیم، با آن برخورد می‌کنیم.