سه شنبه 22 اسفند 1396-21:26 کد خبر:50809
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران بیان کرد:
رفتار خوبی با دماوند نداریم/کشت دوم برنج در مازندران ممنوع شود
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه با دماوند نماد مازندران است و رفتار خوبی نداریم، گفت: باید گردشگری ما به سمت یک گردشگری آگاهانه و مدیریت شده پیش رود.
به گزارش خزرخبر و به نقل از بلاغ، حسینعلی ابراهیمیکارنامی در نشست با اصحاب رسانه مازندران اظهار داشت: طی سالجاری شاهد همسویی تمامی اصحاب رسانه استان با محیط زیست بودیم، همه یک حرف واحد زدند که حال محیط زیست خوب نیست، محیط زیست یک امانت است و اینکه با مطالبهگری، مسئولان را به موضوع محیط زیست حساس کردند.
گردشگری در مازندران، آگاهانه و مدیریت شده نیست
وی با بیان اینکه گردشگری ما غیر کنترل شده است و هر کسی از هر جایی که بخواهد، بهره میبرد افزود: باید نمایندگان ما با حساس شدن روی این موضوع، قانونی را مصوب کنند تا هزینه خدمات زیست محیطی استان جبران شود، باید مسافران نوروزی در قبال تولید زباله، هزینه خدمات پرداخت کنند، باید گردشگری ما به سمت یک گردشگری آگاهانه و مدیریت شده پیش رود.
انتقاد ابراهیمی از تغییر کاربریها در مازندران
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران ضمن انتقاد شدید از افزایش تغییر کاربریها به ویژه غرب استان، گفت: گردشگری را که از دست دادیم و زمینهایمان را هم در حال از دست دادن هستیم مجوز دادیم تا هتل بسازند و این هتلها را هم کسانی باید استفاده کنند که خودشان اقدام به ساخت ویلا کردهاند.
این مسئول با بیان اینکه برخیها خرده میگیرند که محیط زیست جلوی پروژههای ما را میگیرد، اضافه کرد: هر پروژهای باید پیوست زیست محیطی داشته باشد، قابلیت اراضی ما از دست رفته است،چرا مسئولیتهایمان تفکیک نیست و یک امر، چند متولی دارد.
ابراهیمی وجود 100 هزار حلقه چاه در استان را یک چالش جدی برشمرد و خاطرنشان کرد: چرا باید برای برخی خوشنشینها، درختان را قطع کنند تا جاده بزنند، چرا کشتار بیرحمانه و گسترده پرندگان را میبینیم و آن را به معیشت مردم گره میزنیم.
تعطیلی بازار پرندگان فریدونکنار از 14 اسفند
وی با بیان اینکه برخی صحبتها و رفتارها،اجحاف در حق مردم فریدونکنار است، اظهار کرد: از قدیم دوما بوده و ما به رسمیت میشناسیم و ما به سایر دامهای غیرمجاز معترض هستیم،ما نباید با برخی رفتارها، کشور، استان و فریدونکنار را بدنام کنیم و حال که محیط زیست برای آن برنامه دارد، مانع میشویم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران تأکید کرد:برای نخستینبار، بازار پرندگان فریدونکنار از 14 اسفند تعطیل و جمعآوری شد و برای متخلفان نیز پرونده قضایی تشکیل شد.
کشت دوم برنج در مازندران ممنوع شود
این مسئول با بیان اینکه آورد برخی از رودخانههای استان تا 70 درصد کاهش یافته است، تصریح کرد: با این وجود، کشت دوم برنج معنایی ندارد،باید کشت دوم برنج ممنوع شود، چالشهای حوزه محیط زیست سرطان نیست، قابل درمان است و باید همه را حساس کنیم.
ابراهیمی کارنامی به آلودگی هوا در مازندران اشاره و بیان کرد: در برخی مواقع، آلودگی لحظهای هوا در مازندران تا 4 برابر حد استاندارد میرسد که این به خاطر استفاده از بنزین بیکیفیت و خشک شدت تالابها و برهم خوردن برخی اقلیمهای زیست محیطی است.
توزیع بنزین یورو 4 از 12 اسفند در مرکز مازندران آغاز شد
وی به تشکیل کارگروه هوای پاک در استانداری مازندران اشاره و افزود: از 12 اسفند ماه سالجاری، توزیع بنزین یورو 4 آغاز شده است و با توجه به محدودیتها سعی در افزایش آن در سایر جایگاهها داریم.
رفتار خوبی با دماوند نداریم/ لزوم ساماندهی گردشگران دماوند
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه با دماوند نماد مازندران نیز رفتار خوبی نداریم، ادامه داد: باید گردشگری به دماوند را مدیریت کنیم،ما طی این سالیان فقط نابودش کردیم،اردو پشت اردو، بیش از هزار پاکوب در دماوند زدیم.باید از این سرمایه حفاظت کنیم، باید برای بازدید دماوند ثبتنام کنند، درآمدزایی کنیم، مدیریت کنیم، ساماندهی کنیم،باید از این ظرفیت، برای ایجاد اشتغال بهره بگیریم نه آنکه هر که خواست برود، زباله بریزد و بدترین رفتارها را در قبالش داشته باشیم.
این مسئول با انتقاد از وضعیت زبالهسوزها در استان، تصریح کرد: زبالهسوز در استان به بهره برداری نرسید،این مشکل باید خیلی وقت پیش، حل میشد، من به جرأت اعلام میکنم بحث پسماند الویت شهرداریها نیست،باید با آنانیکه کوتاهی و تخلف میکنند برخورد صورت گیرد.
کشف 6600 صید غیرمجاز آبزیان در مازندران
ابراهیمی در پاسخ به سوال خبرنگار بلاغ درباره اقدامات محیط زیست در حوزه حفاظت از شکارگاهها و همچنین جمعآوری دامهای غیرمجاز، اعلام کرد: طی سالجاری، 6 هزار و 605 صید غیرمجاز آبزیان کشف، پرندگان یکهزار و 434 قطعه، غیرمجاز پستانداران 238 مورد، زندهگیری پرندگان 930 قطعه، زندهگیری پستانداران 22 مورد، زندهگیری غیرمجاز خزندگان 32 مورد، شروع به شکار و صید 832 مورد، کشف سلاح غیرمجاز 278 قبضه، کشف سلاح مجاز 895 قبضه و 7 هزار و کشف 326 مورد ادوات شکار غیرمجاز صورت گرفت.
وی افزود: طی سالجاری، یکهزار و 592 نفر دستگیر و یکهزار و 205 پرونده تشکیل شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در پایان با بیان اینکه طی سه طرح اخیر جمعآوری دامهای غیرمجاز در استان، 900 رشته دام طیور با یکهزار و 800 پایه هوایی جمعآوری شد، گفت: طی سالجاری، هفت نفر از همکاران ما در راستای حفاظت از محیط زیست مجروح شدند.