شنبه 13 آذر 1395-22:17 کد خبر:34965

فرماندار نوشهر اعلام کرد:

خسارت 730 میلیارد ریالی برف در نوشهر/ ایجاد ایستگاه ویژه خرید مرکبات از باغ‌داران

فرماندار نوشهر با اشاره به ایجاد ایستگاه ویژه خرید مرکبات از باغ‌داران نوشهری، از بروز خسارت 730 میلیارد ریالی برف در نوشهر خبر داد.


به گزارش خزرتیترخبر و به نقل از فارس، علی شادمان در جمع خبرنگاران با اشاره به بارش برف سنگین ، اظهار کرد: براساس کارشناسی‌های انجام صورت گرفته، در مجموع 730 میلیارد ریال خسارت برف در شهرستان نوشهر برآورد شده است و بخش اعظم آن مربوط به کشاورزی و باغات است به طوری که 40 درصد درختان مرکبات و کیوی دچار خسارت و شکستگی شدند.

وی با بیان اینکه از مجموع 730 میلیارد ریال خسارت برف در نوشهر، 630 میلیارد ریال آن مربوط به بخش کشاورزی و باغات مرکبات است، افزود: براساس آخرین تصمیمات استانی مقرر شد تا محصول پرتقال «تامسون» و «کیوی» از کشاورزان و باغ‌داران منطقه خریداری شود.

فرماندار نوشهر تصریح کرد: کارخانجاتی که در زمینه تولید آب‌میوه فعالیت دارند در حال افزایش ظرفیت هستند تا بتوانند از طریق تعاون روستایی نسبت به خرید مرکبات درجه سه اقدام کنند که در حال حاضر فعلاً پرتقال «تامسون» به رامسر و «کیویم نیز به شرکت «افرا» نوشهر انتقال داده می‌شوند و این نشان از آمادگی کارخانه‌ها برای تبدیل میوه‌ها به آب میوه دارد.

این مسئول با تأکید بر اینکه ایجاد ایستگاه‌‌های ویژه خرید محصولات مرکبات و کیوی در نوشهر در دستور کار قرار گرفت، گفت: شرکت تعاونی روستایی موظف شد تا از فردا نسبت به ایجاد و برپایی ایستگاهی برای خرید محصولات در نوشهر اقدام کند و سپس محصول خریداری شده به مقاصد از پیش تعیین‌شده در رامسر و نوشهر انتقال داده شوند.

شادمان بیان کرد: باغ‌داران برای ارائه و فروش محصولات باغی خود به تعاون روستایی باید حتما کارت شناسایی با تأییدیه جهاد کشاورزی را به همراه داشته باشند و در نتیجه حواله محصولات خریداری شده به کارخانه تولید آب‌میوه تحویل داده می‌شود .

وی با اشاره به اینکه مذاکره با کارخانه‌هایی که در سراسر استان مازندران توانایی تولید آب میوه پرتقال را دارند همچنان ادامه دارد، گفت: کشاورزان و باغ‌داران باید همه ساله نسبت به بیمه کردن محصولات خود اهتمام ویژه‌ای داشته باشند چرا که دولت توانایی پرداخت کامل خسارت‌ها را ندارد و صرفاً می‌تواند قسمتی از خسارات را به صورت تسهیلات پرداخت کند که این امر سبب ایجاد دیون برای کشاورز و باغ‌دار می‌شود و بنابراین بهترین راهکار بیمه است.