شنبه 16 آبان 1394-11:57 کد خبر:16963
عالیه زمانی کیاسری/هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پنج هزار زن معتاد، نتیجه گسل فرهنگی در مازندران
افزایش اعتیاد زنان در استان، نگران کننده و نیازمند آسیب شناسی و علت یابی است،مسئولان تصمیم ساز به ویژه مسئولان فرهنگی باید اهتمام بیشتری داشته باشند .
به گزارش خزرتیترخبر،عالیه زمانی کیاسری اظهارکرد: براساس آمارهای موجود بیش از 5هزار زن معتاد در مازندران وجود دارد که بیش از 60 درصد این زنان، تحصیلکرده و عموماً بین سنین 13 تا 30 سال هستند.
وی با اشاره به اینکه این وضعیت نشان دهنده فقر آموزشهای عمومی در حوزه خانواده و گسل فرهنگی در مازندران است گفت:مسئله موازی کاری سازمانهای متعددی که هرکدام با شرح وظایف مطابق سلیقه خود در این عرصه ورود پیدا کرده اند و بودجه و اعتبار زیادی را با سرفصل های فرهنگی و آموزش عمومی در اختیار دارند و متاسفانه هیچ وقت خروجی اقدامات آنها مورد پایش قرار نمی گیرد از مهمترین چالش هایی است که وجود دارد و مستلزم نقد کارشناسانه است.
وی با اشاره به فقدان نقشه راه برای اقدامات یکپارچه با هدف جلوگیری از گسل فرهنگی در جامعه گفت:آموزشهای مهارت زندگی به عنوان آموزشهای پایه ای و زیرساختی باید از دوران مدرسه آغاز شود.
زمانی کیاسری افزود: آسیبهای اجتماعی حوزه زنان به شدت رو به افزایش است و با توجه به اینکه آسیب حوزه زنان، بنیان خانواده ها را دچار چالش خواهد کرد و ضربه های جبران ناپذیری بر خانواده ها وارد می کند، نیازمند بررسی جدی و ارائه راهکار است.
وی افزود: یکی از آسیبهایی که امروزه بنیاد خانوادهها را هدف قرار داده، اعتیاد است که متاسفانه در جامعه ما به شدت در حال افزایش است.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: این امر نه تنها زندگی زنان را تحت تاثیر قرار داده بلکه کانون خانواده را نیز به ورطه نابودی می کشاند.
زمانی کیاسری عنوان کرد: بر اساس بررسی های صورت گرفته در سالهای اخیراعتیاد زنان افزایش دو برابری داشته که موجب ایجاد حساسیت ویژه در وزارت کشور شده و نیازمند بررسی و برخورد جدی است.
وی تصریح کرد: متاسفانه درصد آگاهی زنان از آسیب های گرایش به اعتیاد و خطرات ناشی از آن بسیار در سطح پایینی بوده و این امر عامل افزایش گرایش زنان به اعتیاد در مازندران است که وضعیت نگران کننده ای دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: دلیل عمده افزایش اعتیاد در زنان، مصرف داروهای لاغری و تناسب اندام است که بیشتر به دلیل ناآگاهی و فقر آموزش های فرهنگی صورت می گیرد.
وی مهمترین اقدام در این زمینه را تلاش برای پیشگیری از گرایش به اعتیاد ذکر کرد و گفت: با توجه به افزایش اعتیاد در زنان و به ویژه زنان روستایی، آگاهی بخشی از طریق برگزاری دوره های آموزشی برای اقشار مختلف زنان می تواند راهکاری مناسب برای پیشگیری از اعتیاد باشد.
زمانی کیاسری با اشاره به اینکه رسانه های جمعی فرصتی برای آگاه سازی زنان در رابطه با اعتیاد است، یادآور شد: رسانه های استان باید برنامه هایی را برای آگاه سازی زنان جهت جلوگیری از افزایش این آسیب اجتماعی در نظر بگیرند.
وی گفت: آموزش بهترین راه پیشگیری از افزایش اعتیاد زنان است که باید از طریق آموزشیاران مجرب برای اقشار مختلف زنان برگزار شود.
زمانی کیاسری اظهار کرد:براساس آمار در سال های گذشته، به ازای هر 10 نفر مرد معتاد یک نفر زن معتاد در استان وجود داشت که امروز این رقم به دو نفر زن معتاد در برابر هر 10 نفر مرد معتاد رسیده است و این نشان دهنده افزایش آمار زنان معتاد در استان است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: اعتیاد زنان آسیبهای جبران ناپذیری را بر جامعه وارد میکند و خطرات آن به مراتب بیش از اعتیاد مردان است.
وی با اشاره به فعالیتهای کمپ ترک اعتیاد بانوان در مازندران، عنوان کرد: کمپ های ترک اعتیاد بانوان باید دارای زیرساختهای ویژه باشد.
زمانی کیاسری با اشاره به اینکه ترک اعتیاد در زنان به مراتب سخت تر از مردان است، تصریح کرد: آموزش بهترین راه پیشگیری از افزایش آسیب های حوزه زنان است که باید از طریق دوره های کاربردی برای اقشار مختلف زنان برگزار شود.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه راهکارهای حل معضل اعتیاد را باید به عنوان یک بیماری در پرتو سیاستهای درمانی جستجو کرد افزود: تا زمانیکه این چالش اجتماعی به عنوان یک جرم تلقی می شود،وضعیت به همین صورت خواهد بود.
وی با اشاره به مشاغل پرخطر در رابطه با اعتیاد تصریح کرد:با وجودیکه برخی از اماکن خاص به عنوان مکانهایی برای دسترسی آسان به مواد مخدر شناخته می شوند اما نمی توان تمامی این اماکن را به این امر متهم کرد،بلکه باید با بازرسی دقیق مانع از فعالیت اماکن پرخطر شد.
زمانی کیاسری دلیل بیشتر شدن گرایش زنان به اعتیاد از طریق این اماکن را مصرف قرص های لاغری و رژیمی و نا آگاهی از عوارض و خطرات آن ذکر کرد و خواستار برگزاری دوره های تربیت مربی جهت آموزش زنان در اماکن ویژه بانوان شد.
وی در پایان تاکید کرد:مسئولان تصمیم ساز به ویژه مسئولان فرهنگی باید نسبت به اینگونه مسائل اهتمام بیشتری داشته باشند و آثار مخرب گسل فرهنگی را در حوزه های مختلف از جمله در حوزه زنان به دقت بررسی نمایند.