جمعه 29 مهر 1401-13:27 کد خبر:110631

آخرین گمانه‌زنی‌ها در‌باره نامزدهای احتمالی ساری در انتخابات مجلس دوازدهم:

شایعه جدی ثبت نام علی لاریجانی از ساری/ از جدال بابایی‌ها تا احتمال حضور حسین‌زادگان

یکی از مهمترین و جنجالی‌ترین شایعات مطرح شده احتمال ثبت نام لاریجانی رییس چند دوره مجلس از حوزه انتخابیه ساری و میاندرود است و با توجه به شرایط سیاسی این روزهای کشور حضور وی از حوزه انتخابیه قم منتفی باشد.


به گزارش خزرتیترخبر، اگرچه تا برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم فرصت زیادی مانده است، اما تقویم انتخاباتی از همینک شروع به ورق خوردن کرده است و از گوشه و کنار اخبار مختلفی به گوش می رسد که از داغ شدن فضای انتخاباتی در مازندران خبر می دهد، این رسانه سعی می کند به مرور زمان برخی وقایع و زمزمه‌های انتخاباتی را در حوزه‌های مختلف به اطلاع مخاطبانش برساند، برای نخستین سری از این گزارش‌ها به سراغ ساری و میاندرود رفته‌ایم که مهمترین حوزه انتخابیه‌ی مازندران است.

براساس این گزارش، یکی از مهمترین و جنجالی‌ترین شایعات مطرح شده احتمال ثبت نام علی لاریجانی رییس چند دوره مجلس از حوزه انتخابیه ساری و میاندرود است، برخی از نزدیکان این نیروی معتدل سیاسی تلاش های خود را برای حضور وی در پارلمان از مازندران آغاز کرده‌اند و نام او درگعده‌های سیاسی به‌ خصوص در اردوگاه اصلاح‌طلبان و اعتدالیون مکرر می‌شود.

به نظر می رسد با توجه به شرایط سیاسی این روزهای کشور حضور لاریجانی از حوزه انتخابیه قم منتفی باشد، سوال اما این است که چرا ممکن است لاریجانی به جای زادگاهش آمل، شهرستان ساری را برای ثبت‌نام انتخاب کند، برخی معتقدند ورود 2 نماینده از این حوزه شانس لاریجانی را بالاتر می برد، ضمن اینکه نمایندگان فعلی ساری در مجلس به خصوص منصورعلی زارعی؛ نتوانسته اند رضایت عموم رای دهنده‌گان را جلب کنند.

همچنین اخباری از احتمال ثبت نام مجید حسین‌زادگان آخرین استاندار مازندران در دولت روحانی هم به گوش می رسد، منتقدان این چهره‌ی اصلاح‌طلب معتقدند با توجه به سیر و رویه رد صلاحیت ها در انتخابات مجلس یازدهم و ریاست‌ جمهوری سیزدهم شانس تایید صلاحیت حسین‌زادگان بسیار کم است، اما هواداران او می گویند وقتی سیاستمداری برای پستی مهم همچون استانداری تایید صلاحیت می شود، مانعی برای تایید صلاحیت او برای انتخابات مجلس وجود ندارد.

همچنین برخی از شایعات مطرح شده گویای این مسئله است که محمد دامادی نیروهای انتخاباتی خود را در اختیار ستاد حسین‌زادگان قرار خواهد داد و خود برخلاف چندین دوره‌ی گذشته نامزد نخواهد شد.

علی بابایی کارنامی و منصورعلی زارعی نماینده‌گان فعلی ساری نیز قرار است مجددا در انتخابات شرکت کنند، یا حداقل رفتاری خلاف این گمانه‌ زنی از خود بروز نداده‌اند.

از میان دولتی‌ها نیز اخباری درباره حضور مجدد عبدالرضا بابایی؛ فرماندار فعلی نکا نیز به گوش می رسد، او که در انتخابات مجلس یازدهم رای قابل توجهی کسب کرد، امید دارد با کمک حامیان دولت سیزدهم این بار یکی از دو نماینده ساری و میاندرود در مجلس باشد، با توجه به اتفاق نظر سیاسی عبدالرضا بابایی و منصورعلی زارعی، به نظر می رسد برنامه اصولگرایان حذف علی بابایی کارنامی باشد که به میانه‌روها نزدیک است.

اگر برخی شایعات مطرح شده درباره احتمال ثبت‌نام علی‌اصغر یوسف نژاد و رمضان شجاعی کیاسری نیز به حقیقت بپیوندد، این دوره انتخابات مجلس بی‌شک داغ‌ترین دوره بعد از انتخابات مجلس ششم خواهد بود.

با این حال در صورت حضور علی لاریجانی از حوزه انتخابیه ساری، احتمال ثبت‌نام یوسف‌نژاد و شجاعی کمتر خواهد شد، زیرا آنها سبد رای مشترکی دارند که نمی‌خواهند در رقابت با اصولگرایان رادیکالی نظیر عبدالرضابابایی و زارعی آن را هدر دهند.

آنچه البته مورد نگرانی هر دو طیف سیاسی در انتخابات بعدی به ویژه نیروهای میانه‌رو و اصلاح‌طلب است احتمال کاهش چشمگیر مشارکت مردمی است.

به گزارش خزرتیترخبر، به نظر می رسد اگر اعتراضات پراکنده هفته‌های اخیر در صورت‌های مختلف ادامه پیدا کند و حاکمیت تدبیری جدی برای کاهش نارضایتی‌ها نیاندیشد، انتخابات مجلس دوازدهم شور و نشاط انتخابات مجلس دهم را نخواهد داشت که در آن نفر اول ساری بیش از 100 هزار رای کسب کرد.

از طرف دیگر این نگرانی برای طیف اصولگرا به خصوص منتهی‌علیه راست این جناح، چندان جدی نیست، زیرا تجربه نشان داده که کاهش مشارکت همیشه به نفع جناح راست تمام شده و این جناح اصرار زیادی بر تعداد آرای کسب شده ندارد و برایش نتیجه حائز اهمیت است./عبارت

🆔@khazartitrekhabar
🌐Khazartitrekhabar.ir