آخرین عناوین

دوشنبه 16 تير 1393-13:43 کد خبر:467

در نامه‌ای به استاندار مازندران مطرح شد:

هشدار درباره وضعیت اسفبار دفن زباله در آمل/شیرابه‌ها به سمت هراز سرازیر شد

رئیس شورای اسلامی شهر آمل در نامه‌ای به استاندار مازندران وضعیت دفن زباله در مناطق بالادست آمل را اسفبار دانست و گفت: زمین دفن زباله به مرز هشدار رسید و شیرابه‌های آن به سمت رودخانه هراز سرازیر شد.


به گزارش خزرخبر و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر آمل، خسرو ابراهیم‌زاده به وعده ربیع فلاح جلودار، استاندار مازندران در روزهای آغاز کارش در استانداری مازندران اشاره کرد و گفت: استاندار مازندران در مصاحبه با روزنامه ایران تاکید دارد که، باید بحث زباله‌های استان یک بار برای همیشه حل شود.

ابراهیم‌زاده تصریح کرد: در حال حاضر شیرابه‌های خطرناک این زباله‌ها از ارتفاع 150 متری محل دفن زباله، به بستر رودخانه هراز سرازیر شده و موجب مشکلات زیست محیطی برای اهالی پائین دست شده و سلامت مردم را تهدید می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در صورت برطرف نشدن مشکل و عدم تخصیص اعتبارات دفن بهداشتی زباله به این شهرستان، شورا و شهرداری آمل با سلب مسئولیت قضایی و اداری از جانب خود،  ناگزیر خواهد بود از دفن زباله شهرها و روستاهای همجوار، جلوگیری به عمل آورده که این اتفاق، تنش‌ها و تبعات اجتماعی جبران‌ناپذیری را به دنبال دارد.

این مسئول در شورای اسلامی شهر آمل با اشاره به اینکه مازندران رتبه اول استان‌های کشور را در بحث گردشگرپذیری دارد و سالانه پذیرای میلیون‌ها نفر از هموطنان است، اظهار داشت: وعده‌ها برای رفع معضل زباله استان از سوی دولت مردان در حد حرف باقی مانده و هیچ یک از آنها محقق نشده است.

ابراهیم‌زاده از استاندار مازندران خواست مکاتبات جدی درباره بحران زباله استان مازندران با شخص رئیس‌جمهور داشته باشند تا معضل زباله همه شهرهای مازندران به ویژه آمل یک بار برای همیشه بر طرف شود.

متن کامل نامه رئیس شورای اسلامی شهر آمل به استاندار مازندران به این شرح است :

 بسمه تعالی

 جناب آقای دکتر ربیع فلاح جلودار

استاندار محترم مازندران

سلام علیکم

با احترام به استحضار می رساند ؛ زمین ۱۰ هکتاری دفن زباله  شهرستان آمل واقع در منطقه عمارت کیلومتر ۳۰  جاده هراز ، با عمر بالای  ۳۰ سال ؛ محلی برای دفن بیش از ۴۵۰ تن  زباله ی خانگی ، صنعتی و بیمارستانی به صورت روزانه  از شهرهای آمل و ۷ شهر (محمودآباد ، دابودشت،هادی شهر،سرخرود، رینه ، گزنگ و امام زاده عبدا… ) و ۱۰۰ روستای این شهرستان است که در حال حاضر ظرفیت آن تکمیل شده است و فضایی برای دفن زباله های شهر ها و روستا های مذکور وجود  ندارد.

نفوذ و سرازیر شدن شیرابه های خطرناک این زباله ها از ارتفاع ۱۵۰ متری محل دفن زباله ، به بستر رودخانه هراز و آب های آشامیدنی  ، موجب مشکلات زیست محیطی برای اهالی پائین دست گردیده و سلامت مردم را تهدید می کند . ایجاد شکافها در خندق های جمع آوری شیرابه ها و فاضلاب های صنعتی ، احتمال ریزش و رانش زمین منطقه به سوی جاده هراز و بروز فاجعه ای انسانی و زیست محیطی را بدنبال داشته و حادثه تلخ رانش زباله و کشته شدن گروهی از مردم ، آتش نشانان و کارگران شهرداری شیراز، ناشی از رانش زباله‌ها در سایت برمشور شیراز تکرار خواهد شد. بنابراین آغاز عملیات احداث سد هراز با بودجه کلان دولت و زیر آب رفتن زمین دفن زباله (عمارت ) پس از آبگیری در محدوده این سد و قرار گرفتن جاده هراز بعنوان شاهراه ارتباطی پایتخت نشینان به مازندران ، استفاده بی شمار مسافران و گردشگران از این محور مواصلاتی و تردد شبانه روزی و مستمر خودروهای سبک و سنگین ، در زیر ارتفاعات منطقه عمارت (محل دفن زباله )  احتمال  تکرار فجایع این چنینی را بدنبال خواهد داشت .

جناب آقای استاندار ؛ ازآنجاکه زمین دفن زباله در منطقه عمارت  دیگر جوابگوی دفن زباله شهر آمل ، ۷ شهر همجوار و ۱۰۰ روستای حومه نمی باشد ، در صورت مرتفع نشدن مشکل صدر الاشاره  و عدم تخصیص اعتبارات دفن بهداشتی زباله  به این شهرستان  ، شورا و شهرداری آمل ضمن سلب مسئولیت قضایی و اداری از جانب خود ،  ناگزیر خواهد بود از دفن زباله شهرها و روستاهای همجوار ،جلوگیری به عمل آورده که این اتفاق ، تنش ها و تبعات اجتماعی جبران ناپذیری را بدنبال خواهد داشت . لذا به منظور جلوگیری از هرگونه خسارت مادی و جانی در آتیه ، از نماینده عالی دولت، انتظار می رود ضمن در اختیار قرار دادن زمین مناسب و  جذب اعتبارات لازم برای استقرار روش های نوین بجای امحاء و دفن زباله  ، تدبیر لازم را اتخاذ فرمایند. تسریع در اجابت خواسته شورای اسلامی شهر آمل موجب امتنان خواهد بود ؛ از بذل توجه و مساعدت حضرتعالی کمال تقدیر و تشکر را دارد.

خسرو ابراهیم زاده

رئیس شورای اسلامی شهر آمل

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :