يکشنبه 15 مرداد 1396-9:18 کد خبر:44240
بلاغ گزارش میدهد:
کمبود زمین، مشکل بزرگ تولیدکنندگان در مازندران/ صنعت جز روی کاغذ در مازندران جایی ندارد
مساحت 32 شهرک صنعتی مازندران برابر با مساحت شهرک صنعتی شماره یک سمنان است که نشان از فضای محدود استقرار واحدهای تولیدی در استان دارد.
خزرخبر: توسعه هر واحد تولیدی نیازمند توسعه اراضی صنعتی است تا بتوان ادوات و صنایع مربوط به آن واحد را در آن مستقر کرد.
زمین برای صنعت در مازندران، اکسیر اعظم است
متاسفانه در مازندران همانند دیگر نقاط کشور، قیمت زمین بسیار بالا است و وقتی در منطقهای کارخانهای احداث شود، قیمت اراضی مجاور نیز افزایش مییابد و دیگر امکان توسعه سطح اراضی صنعتی آن واحد تولیدی نیز کاهش پیدا میکند.
شهرکهای صنعتی استان نیز با محدودیت اراضی مواجه هستند هرچند در برخی از این شهرکها، هنوز مشکلات مربوط به تصفیه خانه فاضلاب و گاز رسانی حل نشده است، اما ارائه زمین با قیمت مناسب نیز تحفهای برای تولیدکنندگان است.
1900 هکتار اراضی صنعتی شهرکهای صنعتی جوابگوی سرمایهگذاران نبوده و واحدهایی که برای توسعه نیازمند توسعه اراضی هستند، را با چالش مواجه کرده است. در این راستا با چند تن از فعالان و مدیران اقتصادی استان به گفت و گو پرداختیم.
توسعه واحد صنعتی با توسعه اراضی رقم میخورد
یکی از تولیدکنندگان سفال استان با بیان اینکه برای توسعه، نیاز به افزایش سطح اراضی کارخانه دارم، اظهار کرد: متاسفانه خرید زمین در مازندران هزینهی زیادی را میطلبد که در نهایت هزینه تولید را بالا میبرد.
صاحب جلال گفت: توسعه هر شرکت تولیدی با توسعه اراضی رقم میخورد، گرانی زمین، کمبود اراضی صنعتی و عدم توجه به ارائه تسهیلات برای خرید زمین موجب شده تا توسعه تولید در کارخانههای صنعتی امکانپذیر نباشد.
50 هکتار، متوسط وسعت شهرکهای صنعتی مازندران
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی با بیان اینکه یکی از مشکلات پیش روی صنعتگران استان، نبود زمین مکفی برای توسعه تولید است، اظهار کرد: متوسط وسعت شهرکهای صنعتی در شهرستانهای استان کمتر از 50 هکتار است که تولیدکنندگان را برای توسعه فعالیت در مضیقه قرار داده است.
سیدعلی موسوی با تاکید بر اینکه باید وسعت اراضی صنعتی بیشتر شود، تصریح کرد: طرح اضافه شدن 1053 هکتار زمین به فضای صنعتی موجود استان به تصویب رسید که در سفر رئیس جمهور به مازندران عملیات اجرایی آن کلنگ زنی شد.
وی با بیان اینکه مازندران دارای 32 شهرک صنعتی است، تصریح کرد: مجموع این 32 شهرک صنعتی شامل 1900 هکتار اراضی است که با اضافه شدن 1050 هکتار دیگر، بخشی از کمبود اراضی صنعتی استان تامین خواهد شد.
این مسئول خاطر نشان کرد: در سه سال گذشته گاز رسانی 3 شهرک به پایان رسید و تکمیل تصفیه فاضلاب صنعتی 5 شهرک نیز به اتمام رسید.
کمبود زمین، مشکل بزرگ تولیدکنندگان در مازندران
رئیس هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت مازندران در پاسخ به این پرسش که وجود شهرکهای صنعتی به صنعت استان چه کمکی کرده است؟، تصریح کرد: انگیزههای خوب در کشور ما کمتر به ثمر مینشیند و اهداف به مرور زمان از حالت خالص آن خارج میشود، شهرکهای صنعتی در دنیا یکی از راههای تمرکز و تعالی فضای کسب و کار هستند.
سید مجتبی رضوی با بیان اینکه مشکل بزرگ تولیدکنندگان در مازندران بحث زمین است، خاطرنشان کرد: واحدهای صنعتی برای توسعه احتیاج به زمین دارند که در مازندران یافت نمیشود.
این فعال صنعتی تاکید کرد: مساحت 32 شهرک صنعتی مازندران برابر با مساحت شهرک صنعتی شماره یک سمنان است که نشان از فضای محدود استقرار واحدهای تولیدی در استان دارد.
وی شهرکهای صنعتی را دچار مشکلات زیادی دانست و تاکید کرد: خدماترسانی به 32 شهرک صنعتی در مازندران کافی نیست و اهدافی که قانونگذار برای تقویت بخش خصوصی در نظر گرفته عملا محقق نشده است.
رضوی به مشکلات تولیدکنندگان در شهرکهای صنعتی اشاره کرد و گفت: زیرساختهای شهرکهای صنعتی به دلیل عدم جانمایی مناسب و تامین اعتبار، به طور کامل فراهم نشده است.
لزوم جانمایی شهرکهای صنعتی براساس آمایش
این تولیدکننده صنعتی با بیان اینکه بخشی از واحدهای صنعتی نیاز به آب و بخشی نیاز به انرژی دارند، بیان کرد: متاسفانه آمایش سرزمینی شهرکهای صنعتی انجام نشده مثلا در جایی که احتیاج به آب بری بیشتر است آب مورد نیاز به خوبی تامین نشده است.
موارد بیان شده نشان از اهمیت اراضی صنعتی برای توسعه فعالیت های تولیدی در استان دارد که نیازمند توجه بیشتر دولت مردان است، کمبود اراضی صنعتی، نبود حمایت های دولتی در واگذاری اراضی و مشکلاتی که اداره های محیط زیست و منابع طبیعی پیش روی تولیدکنندگان گذاشته اند، موجب شده تا توسعه فعالیت صنعتی و استقرار صنایع جدید در استان با چالش جدی روبرو شود.