يکشنبه 3 مرداد 1395-17:8 کد خبر:28518
بینظمیهای مدیریتی استان:
از بیبرنامگی تیم اقتصادی استانداری در بازدید هیأتهای خارجی تا سانسور رسانهای نشستها
شاید در تاریخ استانداری مازندران، تیم اقتصادی حاضر را بتوان ضعیفترین تیم اقتصادی نام نهاد چراکه هیچ برنامه ریزی مدونی نداشته اند.
به گزارش خزرتیترخبر و به نقل از فارس، در دولت تدبیر و امید و پس از به فرجام رسیدن برجام، شاهد حضور گسترده هیأتهای اقتصادی و تجاری کشورهای اروپایی، آسیایی و آفریقایی به مازندران بوده و هستیم و دستگاههای اجرایی با ترافیک همراهی با این هیأتها مواجه هستند.
جدای از نتایج و رهآورد سفر این هیأتها به مازندران، بررسی چند نکته ضروری است که به اختصار به آن میپردازیم.
*عدم هماهنگی و برنامهریزی برای بازدید هیأتهای اقتصادی
شاید در تاریخ استانداری مازندران، تیم اقتصادی حاضر را بتوان ضعیف ترین تیم اقتصادی نام نهاد چراکه هیچ برنامه ریزی مدون و مشخصی در بازدید هیأتها اقتصادی به مازندران دیده نمیشود.
عدم برنامه ریزی مدون و هماهنگی در مکانهای مورد بازدید، تغییرات لحظهای و آنی برنامههای هماهنگ، نبودن اعضای تیم بازدیدکننده، نبود مدیریتی واحد در بازدیدها و عدم تطابق رسته فعالان اقتصادی با مکانهای مورد بازدید تنها گوشهای از ضعف تیم اقتصادی استانداری مازندران در برنامه حضور فعالان اقتصادی کشورهای خارجی در مازندران است.
تجربه نشان داده این ضعف در برنامهریزی و هماهنگیها معمولاً در روز دوم سفر بسیار بیشتر و جالبتر است به گونهای که مدیران کل دستگاههای اجرایی و یا معاونان آنها به دنبال یارکشی و پیدا کردن فعال اقتصادی برای بازدید از حوزه فعالیت خود دارند که در نوع خود بینظیر است.
در روز اول سفر هیأت اقتصادی آستراخان به مازندران و نشست مشترک استانداران و فعالان اقتصادی در هتل میزبان بابلسر بینظمی تا حدی بود که برخی رؤسای سازمانها و دستگاههای اجرایی جایی برای نشستن در سالن نداشتند و از هر دری افراد غیرمرتبط با یک صندلی وارد سالن میشد.
در روز دوم نشست ورق به طرز جالبی برگشت، تیم اقتصادی استانداری با تشکیل تیم حفاظتی مانع از ورود افراد غیرمرتبط به داخل محوطه هتل میزبان شدند و از آن طرف بام به پایین افتادند.
از جلوگیری ورود تشکلها و شرکتهای اقتصادی تا سانسور رسانهای و خبری و جلوگیری از ورود خبرنگاران به سالن که جزو نوادر روزگار بود اما جالب است در یک تبعیض همیشگی خبرنگار و تصویربردار صدا و سیما وارد سالن شده چرا که خبرنگاران مکتوب دوربینی برای به نمایش گذاشتن نداشتند تا وارد سالن سالن شوند.
سؤال این است فعالان اقتصادی خارجی باید با همجنس خود به مذاکره و نشست دوجانبه بپردازند یا به صحبتهای گل و بلبلی مسئولان و ارائه آمار و ارقام آنها دل خوش کنند.
نمیدانیم فعالان اقتصادی کشورهای خارجی پس از بازگشت به کشورهای خودشان از برنامه ریزیها و هماهنگیهای استانداری مازندران چگونه یاد میکنند اما آنچه مسلم است این است در تصمیمگیریهای سرمایهگذاری در این استان یقیناً تأثیر منفی دارد.
*ضعف در اطلاع رسانی و پوشش خبری نشستها و بازدیدها
علی رغم حضور تیم رسانهای از استان آستراخان روسیه در سفر دوروزه به هیأت اقتصادی به مازندران، ضعف در سیستم اطلاع رسانی و پوشش خبری این بازدید و نشستها به اوج خود رسید.
نبود امکانات ایاب و ذهاب خبرنگاران، پیشبینی نشدن جایگاه ویژه خبرنگاران، عدم اطلاع رسانی به خبرنگاران رسانههای مجازی و خبرگزاریها برای پوشش خبری این نشست را هم به این ناهماهنگیها و بیمدیریتیها اضافه کنیم.
تغییر یکباره زمان برگزاری جلسه روز دوم سفر هیأت اقتصادی آستراخان از ساعت 15 به 13 و عدم اطلاع رسانی به مدعوین موجی از ناراحتیها و اعتراضات را در مدعوین مراسم اعم از مدیران عامل تشکلها اقتصادی و تجاری، خبرنگاران و ... به وجود آورد که این را هم به سایر موارد بینظمی میتوان افزود.
آنچه که بیشتر باید مورد بررسی قرار گیرد دست نیاموختن و بهره گیری نکردن را تجربه سفرهای اینچنینی هیأتهای اقتصادی به مازندران است.
با توجه به اینکه دهها هیأت اقتصادی از کشورهای مختلف به مازندران سفر کردند اما همچنان این بینظمیها، بیبرنامگیها و بیمدیریتیها در بالاترین سطوح مدیریتی استان بیداد میکند و همچنان حلنشده باقی مانده است.