آخرین عناوین

چهارشنبه 9 آبان 1403-12:47 کد خبر:134383

اندر احوالات شهرداران مازندرانی!!!

تزلزل در عمارت شهرداری؛ کابوس شهرداران مازندران

شاید اگر بگوییم ترس از استیضاح و برکناری از همان روز نخست در دل شهرداران منتخب رسوخ می‌کند و توان کارکردن را از آنان می‌گیرد، بیراه نگفته باشیم .


به گزارش فارس مازندران، شورای شهر؛ واژه‌ای که چند سالی است، زیاد شنیده می‌شود، کارش انتخاب شهردار به مدت چهار سال است و بررسی و شناخت کمبودها، نیازها و نارسایی‌های اجتماعی، فرهنگی و رفاهی حوزه انتخابیه و تهیه طرح‌ها و پیشنهادهای اصلاحی به مسئولان ذی‌ربط.

امسال آخرین سال عمر کاری شورای اسلامی شهر در دوره ششم است و به این بهانه  کارنامه شورا و شهرداری‌های مازندران را ورق زدیم و گویا کارنامه شورا و ثبات شهردار در شهرهای شرق استان نسبت به شهرهای دیگر قابل‌قبول‌تر است.

کارنامه شوراهای شهر و شهرداران در شرق استان

 از ابتدای شروع به کار شورای ششم در بهشهر تا به امروز یک شهردار  توسط شورا انتخاب شد و یاسر احمدی توانست نظر این شورا را جلب کرده و تاکنون به‌عنوان شهردار بهشهر فعالیت کند.

در شهر نکا هم در این دوره از عمر شوراها با رای اعضای شورای اسلامی این شهر  موسی خلیلی به‌عنوان شهردار انتخاب شد که همچنان هم شهردار است.

در گلوگاه هم در  نشست اعضای شورای شهر، حسین خادملو با اکثریت آرا به‌عنوان شهردار جدید این شهر انتخاب شد و از سال ۱۴۰۰ تاکنون شهردار این شهر است و اما در شهر زیراب شهرداران زیادی آمدند و رفتند.

یاور حمیدی به مدت شش ماه، شیردل مظلومی به مدت چهار ماه سرپرست بودند و با آمدن سید محمد صادقیان شهر زیراب دو سال شهردار ثابت داشت و بعد از آن سعید قلی‌نژاد حدود یک سال و نیم سکان‌دار شهرداری زیراب شد و بعد از آن محبوب خلیلی راهش را ادامه داد و بعد از گذشت یک سال بازنشسته شد و اکنون تقی اکبرنژاد شهردار زیراب است. 

در شهر آلاشت اما تغییر و تحول کمتر بود و امین مستوفیان به مدت دو سال و نیم شهردار بود و بعد از آن یحیی علی‌نژاد آمد و بعد از یک سال توسط اعضای شورا استیضاح شد.

استیضاح چندباره شهردار قائم‌شهر

ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی قائم‌شهر در ۲۸ خرداد  ۱۴۰۰ برگزار شد و سید هادی فضلی وسطی کلائی، مهدی ابراهیمی بشلی، احسان اسماعیلی نجار، مفید اسماعیلی سراجی، سعید برزگر کوچک سرایی، رضا خانی کوچک سرایی و جعفر احمدی به‌عنوان منتخبین مردم قائم‌شهر تعیین شدند.

شورای ششم قائم‌شهر در ۱۴ مردادماه ۱۴۰۰، عباس صالح زاده شهردار دوره پنجم شورای اسلامی شهر قائم‌شهر را به‌عنوان شهردار معرفی کرده بود که به دلایلی حکمش صادر نشد و صالح زاده از این سمت استعفا داد.

اعضای شورای اسلامی شهر قائم‌شهر پس از استعفای صالح زاده، کاظم علیپور از معاونین این شهرداری را با کسب ۹ رأی، به‌عنوان دومین شهردار منتخب به استانداری مازندران معرفی کردند و بعد از تأیید، علیپور، سکان عمارت شهرداری را بر عهده گرفت.

بعد از آن  شهردار قائم‌شهر چندین بار مورد استیضاح قرار گرفت اما به دلیل کافی‌نبودن ادله اعضای شورا، کاظم علیپور کماکان بر روی صندلی شهرداری قائم‌شهر نشسته است.

کارنامه ضعیف شوراهای شهر در انتخاب شهرداران غرب استان

در غرب استان اما داستان جور دیگری رقم خورد و در شهر نور  بعضی از افراد پرونده دار هم تأیید صلاحیت شده و رأی آوردند و شورا از بین چندین گزینه، مهدی توکلی از اعضای اسبق شورای شهر نوشهر و استان را به‌عنوان شهردار معرفی کردند و با اتفاقاتی که افتاد و دستگیری یکی از اعضای شورا که پرونده قبلی هم داشت و چند کارمند شهرداری، زمزمه احضار و بازخواست شهردار هم بود که با خوش‌شانسی شورای شهر چالوس وی را به‌عنوان شهردار آن شهر معرفی و توکلی به چالوس رفت.

جایگزین توکلی در شهرداری نور، ابوالحسن سالاری فر از کارمندان شهرداری رویان بود که مدتی هم به‌عنوان سرپرستاداره راه و شهرسازی فعالیت داشت و یکی از اعضای علی‌البدل شورا نیز جایگزین عضو معزول شد که البته این فرد هم بر اساس شنیده‌ها در همین مدت به دلیلی در مدت کمی بازداشت بود.

اعضای شورای  شهر رویان هم  در این دوره جعفر حسین‌زاده که پیش‌ازاین در دوره قبلی شهردار این شهر بود را به‌ اتفاق به‌عنوان شهردار جدید معرفی کردند که همچنان در این سمت مشغول است اما دو عضو شورا با حکم قضایی عزل و دو عضو علی‌البدل جایگزین شدند.

شورای ایزد شهر، علی‌اصغر مسلم پور را به‌عنوان شهردار معرفی کرد اما حرف‌وحدیث‌ها در مورد برکناری شهردار در اواخر سال گذشته تا برکناری وی ادامه پیدا کرد و محسن رستمی معاون شهردار به‌عنوان سرپرست معرفی شد و پس از آن گزینه‌های مختلفی‌ از جمله فضل‌الله حسینی‌پور بخشدار اسبق بخش مرکزی نور که دارای محکومیت قضایی بوده برای تصدی شهرداری ایزد شهر معرفی شدند که با فشار افکار عمومی شورا رای خود را پس گرفت و مجدد مسلم پور به جایگاه قبلی خود بازگشت که چرا و چگونگی آن در هاله‌ای از ابهام است.

در چمستان، اسحاق تونی شهردار قبلی ایزد شهر توسط اعضای شورای اسلامی این شهر به‌عنوان شهردار معرفی شد که همچنان مشغول کار است.

اعضای شورای اسلامی شهر بلده گزینه‌های مختلفی از جمله جواد شجاعی از اعضای دوره قبل شورای شهر ‌ نور که پرونده قضایی داشت را معرفی کردند اما با رد صلاحیت وی، احمد اکبری را به عنوان شهردار معرفی کردند که تا کنون فعالیت دارد.

*وضعیت عجیب و غریب شورا و شهرداری

در چالوس انتخابات ششمین دوره شورای اسلامی شهر چالوس که در خردادماه سال ۱۴۰۰ برگزار شد و محمد کیاکجوری در ۲۱ شهریور با رأی اعضای شورای اسلامی شهر چالوس به‌عنوان شهردار جدید این شهر انتخاب شد که بعد از چند ماه نتوانست مهر تأیید دستگاه‌های نظارتی را دریافت کند.

بعد از آن صابر سام دلیری در آبان‌ماه ۱۴۰۰ با رأی همه اعضای شورای اسلامی شهر چالوس به‌عنوان شهردار بعدی این شهر انتخاب شد که مورد تأیید مراجع ذی‌صلاح قرار نگرفت.

در بهمن‌ماه ۱۴۰۰ شورای اسلامی شهر چالوس، با چهار رای سومین شهردار منتخب خود را به استانداری مازندران معرفی کردند که پس از اخذ تأییدیه در نهایت یعقوبی، سومین گزینه شورای اسلامی شهر چالوس برای تصدی این پست، بعد از حدود دو ماه توانست تأییدیه‌های لازم از مراجع ذی‌صلاح را دریافت کرده و به‌عنوان شهردار معرفی شود و بعد از تقریباً ۲ سال خدمت در اسفندماه ۱۴۰۲ توسط سربازان گمنام امام‌زمان دستگیر شد.

شهرداری چالوس با مدت تقریباً ۳ ماه توسط سرپرست مدیریت شد و مهدی توکلی شهردار سابق نور به با انتخاب اعضای شورا و تأییدیه دستگاه‌های ذی‌صلاح در تیرماه شهردار چالوس شد و هم‌اکنون درحال‌خدمت به مردم است.

در مرزن‌آباد، شورای شهر چالوس کیانوش ردایی را به‌عنوان شهردار  انتخاب و در شهریورماه ۱۴۰۰ با حکم استاندار به سمت شهردار مرزن‌آباد منصوب شد و تاکنون درحال‌خدمت به مردم شهر مرزن‌آباد است.

محمدصالح‌خویی در شهریور ماه ۱۴۰۰ بارأی اعضای شورای اسلامی شهر نوشهر به‌عنوان شهردار شهر بندری نوشهر انتخاب و معرفی شد و لازم به توضیح است نامبرده یکی از اعضای شورای شهر بوده است که مورد تأیید دستگاه‌های ذی‌صلاح نبوده است.

اعضای شورای اسلامی شهر نوشهر، در انتخابی مجدد عباسعلی شیرینی همپا، فرماندار سابق عباس‌آباد در غرب مازندران رابه عنوان شهردار جدید این شهر معرفی کردند و بعد از تأییدیه به‌عنوان شهردار منصوب شد وی در مهرماه ۱۴۰۲ با چهار رأی موافق استیضاح اعضای شورای این شهر بندری در غرب مازندران برکنار شد و پس از آن اعضای شورای شهر نوشهر یکی پس از دیگری توسط سربازان گمنام امام‌زمان (عج) دستگیری شورای شهر نوشهر منحل شد.

در ادامه عادل خزایی پول با حکم مستقیم استاندار مازندران در اسفندماه ۱۴۰۲ به‌عنوان شهردار نوشهر منصوب و تا کنون در حال خدمت‌رسانی به مردم شهر نوشهر است.

خبر دستگیری شهردار و عضو شورای شهر رامسر به اتهام ارتشا توسط رئیس‌کل دادگستری مازندران، کارنامه ضعیف شوراها و شهرداری‌ها در غرب استان را تکمیل کرد.

عملکرد شورای اسلامی مرکز استان و انتخاب شهرداران ساری

در بابل هم آقایان امانی و دابوییان نتوانستند تأییدیه وزارت کشور را اخذ کنند و کلانتری کمتر از سه ماه و کیانی حدود ۲۲ ماه شهردار بابل بودند و در حال حاضر، بیکایی به ‌تازگی حکمش را از وزارت کشور دریافت کرد و شهردار بابل شد.

در سرخ‌رود، محسن کبود فیروزجایی، ۷ سال سکان‌دار شهرداری بود و می‌توان وی را رکورددار شهرداران استان برشمرد.

مجید صیادیان شهردار بابلسر به مدت ۴ سال به‌عنوان شهردار فعالیت دارد  و به‌عنوان شهردار برتر استان مازندران هم انتخاب شد.

در محمودآباد، مهدی اختیاری به مدت چهار سال شهردار است و علی داودی با دور جدید شورا پس از حمید هاشمی منصوب شد و امسال، سومین سالی است که سکان‌دار شهرداری آمل است.

در انتها نوبت شهرداری مرکز استان است که مورد بررسی قرار می‌گیرد، شواهد این طور نشان می‌دهد که طی چهار سال گذشته، شورای شهر ساری نتوانسته در انتخاب شهرداران به ثبات و تصمیم‌گیری پایدار دست یابد.

اولین انتخاب شورای فعلی، احمدی فولادی، جواد طالبی، محمدحسین قبادی و حسین بربسته (سرپرست) بود و در نهایت سیدحسن احمدی سقندیکلایی عضو شورای شهر ساری شهردار فعلی انتخاب شده است.

این تغییرات پی‌درپی نه‌ تنها نشان‌دهنده بی‌ثباتی در مدیریت شهری است، بلکه از ناکارآمدی ساختار انتخاب شهرداران توسط شورا پرده برمی‌دارد و می‌توان گفت که عملاً، شورای شهر نتوانسته گزینه‌ای مناسب و پایدار برای مدیریت شهری انتخاب کند و این مسئله، اعتماد عمومی به سیستم را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار داده است.

تکیه‌زدن بر مسند شورای شهری برای بعضی‌ها باعث نان است و برای بعضی‌ها هم عذاب جان، انتخابات قومی و قبیله‌ای در شوراها از روستاها به شهرها هم کشیده شده و همین امر سبب شد تا تخصص و تجربه کمتر موردتوجه قرار گیرد.

پیشنهادات قابل تأمل وزیر کشوربرای انتخاب شهرداران

کمترین خسارت نداشتن شورای قوی و همدل و همین‌طور پاک‌دست، تزلزل در انتخاب شهردار لایق است و می‌تواند آسیب جدی به شهر وارد کند.

همین چندروز پیش بود که وزیر کشور در آیین معارفه یکی از استانداران، اعلام کرد که به دنبال راهی است که یا شهرداران توسط مردم انتخاب شوند و یا به‌سادگی امکان جابه‌جایی نباشد تا ثبات در مدیریت شکل گیرد.

اسکندر مؤمنی، معتقد است برای ثبات مدیریتی یا باید شهردار را مردم انتخاب کنند یا اینکه اگر استیضاح شهردار در شورای شهر رای آورد در صورت تأیید وزارت کشور شهردار عزل شود، نه اینکه شورای شهر، شهردار را مستقیم عزل کند و این پیشنهاد برای ثبات وضعیت شهرداران که از قضا توسط خود اعضای شورا انتخاب می‌شوند.

در قدم نخست بسیار ‌شیرین است و باید دید عملی‌شدن آن می‌تواند سکان‌داران عمارت شهرداری در شهرهای مختلف را به مدت چهار سال در مسند خود نگه دارد یا خیر؟شاید اگر بگوییم ترس از استیضاح و برکناری از همان روز نخست در دل شهرداران منتخب رسوخ می‌کند و توان کارکردن را از آنان می‌گیرد، بیراه نگفته باشیم و ثبات شهردار می‌تواند به وی این فرصت را دهد تا بتواند با فراغ بال به کارهای اجرایی بپردازد.

به گزارش خزرتیترخبر، مردم همیشه نشان دادند که انتخاب درست را خوب بلدند و می‌توانند در بیشتر مواقع، فردی اصلح را انتخاب کنند و شاید انتخاب شهردار توسط مردم، نقطه عطفی در مدیریت شهری و کارهای اجرایی باشد./فارس

🆔@khazartitrekhabar
🌐Khazartitrekhabar.ir

نام فرستنده :
ایمیل گیرنده :